Den lede gigt

“Tillykke”….. Du har fået ledde-gigt, og skal nu spise en masse led medicin resten af dine dage…….Jamen…. Sgu da ikke mig, jeg er da i god form, og kan det hele…. Selvom det har gjort pænt ondt igennem det seneste stykke tid !

Det var nogenlunde mine først tanker, da jeg fik beskeden i vinteren 2016/2017.  Jeg var i fuld gang til at træne til La Marmotte, som jeg også havde kørt i 2014, men havde igennem en periode fået mere og mere ondt i specielt hænder og fødder, men derfra og så til ledde-gigt…. Der er fandeme langt…… Og det første spørgsmål var…. Hvad så nu?

Det første stykke tid gik det ret hurtigt ned ad bakke, det gjorde ondt, det tog 10 min at komme ud af sengen om morgenen og en halv time, før jeg kunne gå ned i min kælder. Alle tanker om La Marmotte og om at køre på cykel blev stort set droppet, og jeg tænkte stort set kun på hvor længe der ville gå, inden jeg kom til at krølle sammen, som jeg havde set min mor gøre det!

Første besøg hos Reumatologen (Gigt lægen) – 

Spørgsmål fra ham…. Dyrker du nogen motion?…..

Mit svar…..Ja, jeg cyklede og gik i fitnesscenter indtil jeg fik gigt, men det kan jeg jo ikke rigtigt mere!

Den korte version af hans svar – Hvis du mente at det var vigtigt at motionere før, så er det extremt vigtigt nu….. Giv den gas!

Midt i april 2017 havde jeg en uge på cykel ved Gardasøen, i juni kørte jeg La Marmotte og i 2018 og 2019 Maratona dels Domomites…… Vinder jeg eller sætter jeg vilde rekorder….. Nej, men både min krop og mit hoved elsker det.

Er der nogle begrænsninger….. Ja, et par stykker.  Kombinationen af kulde og fugtigt vejr er ikke livretten for folk med gigt, så på de våde vinterdage, står den på Zwift (Indendørs cykling) i kælderen.

Den lede medicin er nu skåret ned med 40%!